HUMAN RESOURCE MANAGEMENT
VIND, VERBIND EN BETREK UW MEDEWERKERS

WAT IS HUMAN RESOURCE MANAGEMENT

Human resource management, afgekort HRM, is de strategische aanpak voor het effectief managen van het personeelsbestand in een organisatie. Dit zorgt ervoor dat de totale workforce bijdraagt aan het bereiken van de doelstellingen. De HR processen omvatten het rekruteren van nieuw personeel, de ontwikkeling van het bestaande personeel en het begeleiden van personeel bij uitdiensttreding. Ook wel instroom, doorstroom en uitstroom genoemd.

STRATEGISCH HR

De H staat voor Human, wat betekent dat HRM niet alleen in het leven is geroepen voor het behalen van bedrijfsdoelstellingen, maar ook het belang van de medewerkers dient. Hoe maak je medewerkers betrokken en gelukkig en wanneer zijn ze op hun best? Alleen dan benut je ten volste het potentieel van je workforce. HR trends als de vergrijzing en de ‘War for Talent’ zijn voorlopig nog niet voorbij. Personeel wordt steeds meer een onderscheidende factor en het vinden, binden en betrekken van de beste kandidaten is daarmee een strategische activiteit geworden.

HRM-OPLOSSING  VAN WORKFORCE IT

HR INNOVATIE

Medewerker tevredenheid speelt een steeds grotere rol. Naast salaris en arbeidsvoorwaarden kunnen diverse andere factoren de medewerker betrokkenheid positief beïnvloeden, zoals een prettig inwerkprogramma, de juiste informatie en opleiding, een goede balans tussen werk en privé, onderlinge interne communicatie en een intern sociaal netwerk. Deze factoren hebben dan ook gevolgen gehad voor de bestaande Human Resource Maangement oplossingen. HR software is tegenwoordig niet meer alleen gericht op het beheren van een grote set aan gegevens die betrekking hebben op het personeel. De IT ondersteuning van HR kan (en moet) inmiddels meer zijn dan dat.

Zo worden onboarding en e-learning steeds effectiever dankzij de inzet van video, augmented- en virtual reality. Ook maken teams en medewerkers de eigen roosterplanning middels zelfroosteren. En de interne communicatie tussen collega’s ontwikkelt zich steeds meer in de richting van wat we gewend zijn bij de gangbare sociale netwerken inclusief tijdlijnen en chats. Al die zaken betrekken de medewerker veel directer bij de organisatie en de collega’s. Zulke betrokken medewerkers zijn loyaler, ze zijn productiever en zorgen voor meer tevreden klanten.

KEUZE HR SOFTWARE

WorkforceIT kan u ook ondersteunen bij het onboarding traject: een cruciale fase in de samenwerking tussen een medewerker en uw organisatie. Hoe beter het inwerken van nieuwe medewerkers gebeurt, hoe sneller ze productief zijn en hoe succesvoller de relatie is. Vooral in grote organisaties kost onboarding vaak veel tijd en moeite. Maar met de Appical app wordt onboarden leuker, eenvoudiger en efficiënter. Een online inwerkprogramma dat al start voordat de nieuwe medewerker begonnen is.

INTERNE
COMMUNICATIE

Waar of wanneer uw mensen ook werken: met Speakap bereikt u iedereen en zijn ook uw non-desk medewerkers altijd goed geïnformeerd. Naast de interne communicatie verbetert u ook de medewerkersbetrokkenheid.

INTERACTIEVE
ONBOARDING

Goede onboarding is goud waard. Zet met Appical binnen enkele weken een digitaal inwerkprogramma neer dat staat als een huis en uw employer branding versterkt.

HR BRANCHES

Tijdens de hele reis van medewerkers door een organisatie, vanaf de eerste kennismaking in de recruitment fase, via het onboarding traject, de carrièreontwikkeling en het uiteindelijke afscheid speelt HR software dus een belangrijke rol. Door de juiste HR applicaties aan te schaffen en goed na te denken hoe en op welke momenten de HR apps toe te passen, kunt u een perfecte employee journey voor uw medewerkers organiseren.
WorkforceIT levert en implementeert software ten behoeve van HR en communicatie in alle branches zoals Retail, Horeca, Hospitality, Productie, Dienstverlening enz.

RETAIL

FACILITAIRE DIENSTVERLENING

HORECA & RECREATIE

TRANSPORT & LOGISTIEK

GEZONDHEIDSZORG

PUBLIEKE
SECTOR

DEZE KLANTEN
GEBRUIKEN ONZE HRM OPLOSSINGEN

KLANTVERHAAL: SODEMAT

Sodemat verbindt via Speakap collega’s in torenkranen met kantoormedewerkers.
Met Speakap maakt Sodemat de interne communicatie efficiënt en verbetert de verbinding tussen kantoormedewerkers en de collega’s in torenkranen en op de werven. Het communicatie platform leeft en de ervaringen zijn zeer positief.

WILT U KENNIS MAKEN?