WorkforceIT Workforce Management

OPERATIONELE ÉN STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING

DE BESTE OPLOSSING VOOR U,
UW MEDEWERKERS EN UW KLANTEN

STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING 

Personeelsplanning is een van de belangrijkste sturingsmechanismen van uw organisatie. Dat geldt zowel voor de strategische personeelsplanning, als de tactische en operationele planning. Een efficiënte personeelsinzet helpt uw organisatiedoelstellingen te behalen en de klant- en medewerkerstevredenheid te verhogen.

Het proces voor personeelsplanning raakt de hele organisatie: de optimalisatie heeft een grote impact en vraagt een zorgvuldige aanpak. Bovendien gelden er in iedere branche en in ieder bedrijf andere gebruiken en regels, die ook nog per land kunnen variëren. Hoe behaalt u het beste resultaat?

SP-Expert is een innovatieve, flexibele oplossing voor workforce management (WFM) die alle aspecten van uw personeelsplanning ondersteunt. Van de capaciteitsplanning tot alle vormen van roosteren en het genereren van input voor de loonberekening. Alles volledig afgestemd op de eisen van uw bedrijf, ook in een internationale context.

SP-Expert maakt de persoonsplanning inzichtelijk en overzichtelijk en laat zich eenvoudig koppelen met uw HR-systemen, productiesystemen en payroll-applicaties. WorkforceIT ondersteunt u op alle niveaus bij de inzet van SP-Expert, hoe complex ook. We adviseren, implementeren en ondersteunen. En we weten wat belangrijk is voor alle betrokken partijen, zoals directie en management, HR en P&O, planners en applicatiebeheerders.

SP-EXPERT OPLOSSINGEN

TIJDBEHEER & TIJDREGISTRATIE

Maak allerlei tellingen, zoals gewerkte uren en vakantiesaldi, en toon ze in iedere gewenste eenheid op het scherm en in rapporten (dagen, halve dagen, uren, frequenties, …). Zelfs real-time tijdbeheer is mogelijk.

PERSONEELSPLANNING

Basisroosters, cyclisch roosteren, zelfroosteren: alles kan. Bereken snel de kostprijs van de personeelsplanning en vergelijk eenvoudig de initiële en actuele planning. Signaleer overtredingen van beleid of regels direct.

AUTOMATISCHE ROOSTEROPTIMALISERING

Met een planautomaat komt u automatisch tot de beste personeelsplanning, afgestemd op de specifieke wensen van uw organisatie.

FORECASTING/ CAPACITEITSPLANNING

Maak onder- of overcapaciteit onmiddellijk zichtbaar, zodat u hierop kunt anticiperen. Optimaliseer uw strategische en operationele personeelsplanning met historische gegevens en diverse variabelen.

EMPLOYEE SELF SERVICE

Zelfroosteren verhoogt de medewerkerstevredenheid. Betrek medewerkers bij de planning en communiceer hierover via hun pc of smartphone. U bepaalt zelf hoeveel invloed ze hebben.

MANAGEMENTINFORMATIE & RAPPORTAGE

Maak allerlei rapporten in een paar tellen. Naast tientallen kant-en-klare rapporten kunt u ook zelf ad-hoc rapporten opstellen. Dat is gewoon een kwestie van ‘drag & drop’. 

PERSONEELSPLANNING
MET SP-EXPERT: DE VOORDELEN

KOSTENBESPARING

De personeelsplanning opstellen kost u minder tijd en dus minder geld. Door de optimale planning hoeft u bovendien minder externe mensen in te huren.

HOGERE PRODUCTIVITEIT

Uw mensen staan op de juiste plek en hebben de kennis en ervaring die nodig zijn om hun werk goed te doen. Dat maakt ze productiever.

INZICHT & OVERZICHT

Taken en diensten, de personeelsplanning, over- en onderbezetting, regelovertredingen, allerlei saldi …. Alle informatie over de personeelsinzet is eenvoudig inzichtelijk op één scherm.

HOGERE KLANTTEVREDENHEID

Hoe beter uw personeelsplanning, hoe hoger de tevredenheid van klanten. Ze hoeven niet te wachten en krijgen de juiste informatie en service van ervaren medewerkers.

OPTIMALE PERSONEELSPLANNING

Precies voldoende medewerkers met de juiste competenties, op de juiste plek op het juiste moment. Uw werkaanbod en personele capaciteit zijn optimaal op elkaar afgestemd.

HOGERE MEDEWERKERS
TEVREDENHEID

Uw medewerkers kunnen hun roosters inzien en,  als u dat wilt, er zelfs invloed op uitoefenen. Dat verhoogt de medewerkerstevredenheid en zorgt voor een lager verzuim.

UW PERSONEELSPLANNING VERBETEREN MET SP-EXPERT?

ZET UW MEDEWERKERS SLIM IN EN HOU ZE TEVREDEN.

MET EEN INTELLIGENT PERSONEELSPLANNINGSYSTEEM GAAT HET AUTOMATISCH GOED.