Referentiecase / Kinepolis

Kinepolis informeert, motiveert en verbindt medewerkers met Speakap

De uitdaging

Van alle 2.300 Kinepolis medewerkers is zo’n 70 procent direct actief in de bioscopen, met slechts beperkte of geen toegang tot een computer tijdens hun werk. Daarnaast hebben de medewerkers op het hoofdkantoor minder zicht op wat er dagelijks in de bioscoopcomplexen gebeurt. Kinepolis zocht dan ook een manier om de communicatie met en tussen de medewerkers te verbeteren.

De oplossing

Speakap is voor ons een tool om alle medewerkers te kunnen bereiken, om hen ook beter te kunnen informeren over producten. Anderzijds ook meer met hen in interactie te treden en op die manier ook echt ambassadeurs te maken van onze medewerkers.

De voordelen

  • Speakap was heel gemakkelijk om mee te beginnen. Het is heel natuurlijk geworden. Het is een nieuwe vorm van communicatie.
  • Wij krijgen er ook geen reactie op, alsof het als storend wordt ervaren. Dus op dat vlak is het heel ingeburgerd geraakt op heel korte tijd bij de hele medewerkersploeg.
  • We hebben gekozen om ook voor echt een Kinopolis-Branded-App te gaan. Die heet bij ons KineTalks. Dat zorgt ervoor dat mensen het echt als een communicatieplatform van en door Kinepolis zien.
  • We hebben heel wat interim-medewerkers en heel wat mensen op onze vloer die geen professioneel email adres hebben. Het handige aan Speakap is, dat het ons een tool geeft om die mensen ook rechtstreeks te bereiken, wat vroeger veel moeilijker was.
  • Speakap is een open platform. Dat maakt het voor ons zo aantrekkelijk. Dat betekent dat wij naar de toekomst zeker ook mogelijkheden zien, om bv. bepaalde HR-Modules te integreren.

“Speakap is voor ons een tool om alle medewerkers te kunnen bereiken en hen beter te informeren over producten, om met hen in interactie te treden en om hen ambassadeurs te maken.”

Anneleen Van TroosCorporate Communication Manager Kinepolis