Referentiecase / Proximus

Proximus werkt diverse profielen digitaal in met Appical en overbrugt zo ook de ‘stille periode’.

De uitdaging

Erg verschillende profielen succesvol inwerken; administratieve profielen op het hoofdkantoor en in de districten, de eerder nomadische profielen zoals de verkopers en de technici die elke dag de baan op zijn, en de profielen in de Proximus-shops – en dit ook al in de ‘stille periode’ tussen tekenen en effectief starten.

De oplossing

Via de Proximus onboarding app van Appical wordt de belangrijke periode tussen het moment waarop een persoon tekent en het moment waarop de persoon begint dankbaar overbrugd.

Het inwerken van nieuwe starters gebeurt nu op een éénduidige en gestructureerde manier dankzij het Appical onboarding platform.

De voordelen

  • De Appical toepassing is erg toegankelijk; men kan de app raadplegen op telefoon, tablet en pc, wat het heel praktisch maakt, ook voor medewerkers op de baan of op de winkelvloer.
  • Nieuwe medewerkers krijgen op het juiste moment de juiste content aangeboden en worden daarbij getriggerd tot interactie via gamification met woord, beeld en video.
  • Appical versterkt de employer brand en verbetert de kandidaatervaring.
    De ‘stille periode’ tussen het tekenen van contract en de eerste werkdag wordt overbrugd. Dit zorgt voor een welkom gevoel en de starter komt meteen in contact met de sfeer, de collega’s en de informele regels en afspraken binnen de afdeling.

“De applicatie heeft me echt geholpen tijdens de eerste dagen en weken, me op mijn gemak gesteld!”

Cyriel BroutinEnd user